Jump to content
  • 0
DobryChłop

Problem z Runami "System Run jak na Barii "

Question

Witam dodałem "System run jak na Barii "

System jest tu na forum 

Wszystko raczej dobrze działa zakładam rune jest efekt tylko że Runa zakłada sie gdzie indziej niż do okienka pod Button nr 7 

 

z całego kodu zamieniłem tylko 

self.runeButton = self.GetChild2("RuneButton")

na 

self.runeButton = self.GetChild2("Button7")

 

I Okienko sie wyświetla pod buttonem tylko runy do tego okna nie wchodzą tylko gdzieś indziej 

Ktoś dodawał ten system albo wie który plik za to odpowiedzialny ? 

Share this post


Link to post

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Author of the topic Posted (edited)
54 minuty temu, Artagnan napisał:

jak dobrze pamiętam dodaj dobrze gametype

#ifdef ENABLE_NEW_EQUIPMENT_SYSTEM
    #ifdef ENABLE_SASH_SYSTEM
    const DWORD c_New_Equipment_Start = c_Equipment_Start + 21 + 1;
    #else
    const DWORD c_New_Equipment_Start = c_Equipment_Start + 21;
    #endif
    const DWORD c_New_Equipment_Count = 3;
    const DWORD c_Equipment_Ring1 = c_New_Equipment_Start + 0;
    const DWORD c_Equipment_Ring2 = c_New_Equipment_Start + 1;
    const DWORD c_Equipment_Belt  = c_New_Equipment_Start + 2;;
#ifdef ENABLE_SYSTEM_RUNE
    const DWORD c_Equipment_Rune  = c_New_Equipment_Start + 3;
    const DWORD c_Equipment_Rune_Red  = c_New_Equipment_Start + 4;
    const DWORD c_Equipment_Rune_Yellow  = c_New_Equipment_Start + 5;
    const DWORD c_Equipment_Rune_Green  = c_New_Equipment_Start + 6;
    const DWORD c_Equipment_Rune_Blue  = c_New_Equipment_Start + 7;
    const DWORD c_Equipment_Rune_Black = c_New_Equipment_Start + 8;;
#endif

 

#endif

 

Powinno byc dobrze 

 

 

Gdzieś się zakładają te runy ale nie mam pojęcia gdzie w oknie ich nie ma 

Edited by DobryChłop

Share this post


Link to post
  • 0

const DWORD c_New_Equipment_Count = 10;  - tak zrób i sprawdz

Share this post


Link to post
  • 0
Author of the topic Posted (edited)
18 minut temu, Jaras napisał:

const DWORD c_New_Equipment_Count = 10;  - tak zrób i sprawdz

Dzieki ! :D 

A Wiesz czemu effekt mi nie działa ma czerwoną i białą rune  ? 

I Czemu bonów nie widać tylko ze na 55 level jest a w bazie dodane bonusy 

Edited by DobryChłop

Share this post


Link to post
  • 0
17 minut temu, DobryChłop napisał:

Dzieki ! :D 

A Wiesz czemu effekt mi nie działa ma czerwoną i białą rune  ? 

I Czemu bonów nie widać tylko ze na 55 level jest a w bazie dodane bonusy 

Nie wiem dlaczego ci efekty nie działają. Osobiście tych efektów nie dodawałem, więc nie powiem. Co do bonów to w uiTooltip.py dodaj:

pod:

elif item.ITEM_TYPE_BELT == itemType:

dodaj (z Twoim zakresem id run):
 

elif itemVnum >= 55040 and itemVnum <= 55099:
	self.__AppendLimitInformation()
	self.__AppendAffectInformation()
	self.__AppendAttributeInformation(attrSlot)

 

Edited by Jaras

Share this post


Link to post
  • 0
Author of the topic Posted
Godzinę temu, Jaras napisał:

Nie wiem dlaczego ci efekty nie działają. Osobiście tych efektów nie dodawałem, więc nie powiem. Co do bonów to w uiTooltip.py dodaj:

pod:

elif item.ITEM_TYPE_BELT == itemType:

dodaj (z Twoim zakresem id run):
 

elif itemVnum >= 55040 and itemVnum <= 55099:
	self.__AppendLimitInformation()
	self.__AppendAffectInformation()
	self.__AppendAttributeInformation(attrSlot)

 

Dzieki mordeczko wszystko działa 

Efekty w sumie tez usunąłem nie potrzebne 

Share this post


Link to post
  • 0

Odbugowane to chociaż jest? Czy jak zwykle milion bugów system z neta


 

"Zaliczyłem upadek no i nie jeden odwyk Ich starania i tak w niczym mi nie pomogły Już nie chciałem tak dłużej, czułem za duży ucisk Tak naprawdę nie miałem się już do kogo zwrócić W końcu wyszedłem oknem, byłem w cholernym dołku Miałem dość udawania, że wszystko jest w porządku Pobudka na OIOM'ie, matka zwątpiła w syna W między czasie gdzieś jeszcze zaliczyłem kryminał."

Share this post


Link to post
  • 0
Godzinę temu, TwójStaryy napisał:

Odbugowane to chociaż jest? Czy jak zwykle milion bugów system z neta

Możesz wyjaśnić (programisto), w jaki sposób w takim „systemie” mogą występować błędy?

Share this post


Link to post
  • 0
3 godziny temu, TwójStaryy napisał:

Odbugowane to chociaż jest? Czy jak zwykle milion bugów system z neta

wszystko co tu dodaje to sprawdzam. Mimo, że bardzo chujowy kod bo stary to jest funkcjonalne.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...